PIIBEL

Piibel veebis – valik nii äppide kui ka veebilehakülgedena

Eesti keelne

Piibel Pluss

Eesti keelne piibliäpp Piibel+ on kaasaegne viis telefonis lugeda ja uurida Piiblit, aidates lugemisel sügavamale minna, mõista teksti tähendust, konteksti jne. Äppis saab otsida sõnu, kuulata piibliteksti ning lisaks on äpis ajajoon, piibli läbilugemisplaanid ja õpetus kuidas üldse piiblit lugeda.

Piibli Teejuht

Piibli teejuht on Kõrgema Usuteadusliku Seminari poolt algatatud oikumeeniline projekt, mille eesmärk on toetada lugejat Piibli lugude lahtimõtestamisel.

Piibel.net

Eesti keelne piibel internetis sõna otsingu võimalusega, kus on võimalik lugeda nii 1997, 1968, 1739 aasta tõlkeid, 2018 uue tõlke proovitrükki ja 2009 Pirita Piiblit.

Võõrkeelne

Enduring Word

Endouring Word on inglise keelne piibli kommentaarid pastor David Guzik poolt koos mitmete teoloogiliste selgitustega piibli taustast, inimestest, kultuurist, kus, millal ja miks on midagi just nii kirjutatud.

YouVersion

YouVersion on inglise keelne piibliäpp, mis sisaldab päevasõna, piiblilugemisplaane erinevatel teemadel, piibli kuulamis võimalust, suuremahulist tõlgete variantide kogumit ning kommuuni. See on USA koguduse Life Church loodud piibliäpp elustamaks Piibli lugemist lähtudes erinevatest valdkondadest ja teemadest.

Blue Letter Bible

Blue Letter Bible on inglise keelne teoloogiline keskkond uusimast õppematerjalide kogust ESV Global Study Biblest, mille sisu sisaldab Vana ja Uue Testamendi tekste algkeeles, sõnade tähendusi, tegelaste kirjeldusi, diagramme, lisafakte, kaarte ja palju põnevat informatsiooni.

Bible Project

Bible Project on MTÜ organisatsioon, mis loob tasuta võimalusi nagu videod, podcast'id, artiklid jne, et aidata inimestel kogeda Piiblit arusaadaval ja muutlikul viisil. Bible Project tutvustab Pühakirja kirjanduslikku kunstina, jälgides peamisi piibliteemasid 1. Moosese raamatust Ilmutusraamatuni. Nii saab mõista kokkuvõtlikult ja süvitsi minnes piibli terviklugu.

Kreeka keelest tõlge (La Parola)

Siin saate lugeda kreekakeelse Uue Testamendi teksti koos olulisemate ja alternatiivsete tekstivariantidega. Samuti leiate teavet kreekakeelsete sõnade kohta. Väga hariv ja konteksti andev allikas.